Transmisja z gotowania w Winnicy Turnau!
W minioną sobotę Szef Kuchni Restauracji Sublima – Andrzej Jakomulski miał okazję wystąpić na transmisji online z gotowania w Winnicy Turnau. Było sezonowo, lokalnie i pysznie. Czyli tak,
jak nasi Szefowie lubią najbardziej! Co dopasował Szef Jakomulski do rieslinga z winnicy? W głównej roli pojawiła się polędwica z dorsza z sałatą masłową, szparagami i kawiorem.
jak nasi Szefowie lubią najbardziej! Co dopasował Szef Jakomulski do rieslinga z winnicy? W głównej roli pojawiła się polędwica z dorsza z sałatą masłową, szparagami i kawiorem.
Jeżeli chcecie odtworzyć to wyjątkowe danie na facebooku Winnicy Turnau znajduje się relacja z tego dnia, a poniżej możecie znaleźć listę składników:
Polędwica z dorsza 300g
Sałata masłowa 1 szt.
Szparagi białe 100g
Szparagi zielone 50g
Masło 300g
Kawior z jesiotra 30g (opcjonalnie)
Ziemniak mały 2 szt.
Śmietana 36% 100ml
Wino białe 50ml
Limonka 1 szt.
Rzodkiewka 50g
Ocet jabłkowy 100ml
Cukier 20g
Liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, anyż, kardamon do smaku
Dziękujemy Partnerom tego niezwykłego wydarzenia: Liście, Chefs Culinar Polska, Restauracja Sublima, Winnica Turnau oraz know.it!