Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Restauracja Sublima: nowa karta

Restauracja Sublima, której szefem kuchni jest niezastąpiony Andrzej Jakomulski, prezentuje nową kartę! Menu obfituje w ciekawe połączenia smaków, nietuzinkowe dania i prawdziwe kulinarne dzieła sztuki. Sprawdźmy, co kryje się w karcie!

Wśród przystawek królują tatary – wołowy oraz z pieczonego bakłażana. Temu pierwszemu towarzyszą między innymi marynowane rydze i kurki, a propozycja roślinna podawana jest z suszonymi pomidorami, purée z białej fasoli oraz zieloną pastą curry. Oprócz tego w przystawkach znajdziemy śledzia, przegrzebki oraz tartę z cebuli i jabłek.

Propozycje sałatkowe to sałatka z pomidorem, oliwkami, malinami, rucolą oraz burratą i klasyczna sałatka cezar z grillowanym kurczakiem, krewetkami i chorizo.

Dla miłośników makaronów przygotowano ravioloni z kaczką, gnocchi z kozim serem i truflami, tagliolini z krewetką, małżami i ośmiornicą, fusilli z wołowiną, cukinią i groszkiem oraz spaghetti z cukinii.

Nie brakuje także pysznych, rozgrzewających zup! Wśród nich znajdziemy krem z dyni z pianką kokosową i passiflorą, flaczki z kalmara z borowikami, ramen z pieczonej kaczki oraz czarninę.

Propozycja dań rybnych to: sandacz z pasternakiem, okoń morski z białą fasolą, boczkiem wędzonym, fasolką szparagową i borowikiem stepowym, halibut biały z cukinią i sosem krewetkowym oraz krewetki podawane z pomidorem, masłem, kaparami oraz papryczkami peperoncini.

Wśród mięs są: schab Duroc z kością podany z białą kapustą, ziemniakiem amandine, martini i jajkiem, biodrówka jagnięca z ziemniakami, tonką i dzikim brokułem, perliczka z dynią, zieloną fasolą i kalafiorem, stek z polędwicy wołowej ze szpinakiem, czosnkiem i portobello, udko z kaczki z selerem, jarmużem, szpinakiem, czarną porzeczką oraz pyzą ziemniaczaną, a także comber z jelenia z lejkowcem, rakami, pasternakiem i trawą żubrową.

Wyśmienitą kolację należy zwieńczyć deserem – wśród słodkości znajdziemy matchę z yuzu, brusznicą i białą czekoladą, tartę z orzechem laskowym, czekoladą deserową i figą, fondant czekoladowy z sosem waniliowym i lodami sezamowymi i ptysia migdałowego z kremem pistacjowym i czarną porzeczką.

Kompozycja menu to duże wyzwanie dla wszystkich szefów kuchni. Andrzej Jakomulski stworzył wyśmienite propozycje, które czekają na Was w Restauracji Sublima!