NOWA KARTA MENU W SUBLIMIE
Oficjalnie nastało lato, a wraz z nim dłuższe, słoneczne dni i wysokie temperatury na termometrach. Wakacyjna pora roku sprzyja zmianom – nie tylko odcienia naszej skóry i długości rękawów, ale nadszedł również czas na nowe wariacje na talerzu! Z tej okazji Szef Kuchni w restauracji Sublima – Andrzej Jakomulski przygotował dla Państwa nowe menu!
Karta obfituje w dania bazujące na rybach oraz owocach morza, takie jak filet z suma z bobem, chorizo, czarną porzeczką, sosem krewetkowym i sałatką z dzikich ziół czy ceviche z tuńczyka w towarzystwie awokado, mango, kolendry, shimei i limonki.
Fani wołowiny oraz drobiu mogą rozpieścić swoje podniebienia polikami wołowymi z purée ziemniaczano-chrzanowym, młodą marchewką, zielonymi szparagami, topinamburem i sosem au jus lub pieczoną kaczką z czerwoną kapustą, mirabelką, gruszką i szarymi kluskami.
W upalne dni, gdy niekoniecznie mamy ochotę na mięsne potrawy, mogą Państwo skorzystać z wykwintnych, wegetariańskich dań takich jak krem z pieczonego selera z gruszką, truskawką i serem gorgonzola. Na samą myśl ślinianki pracują szybciej!
Kropkę nad i stanowią desery, wśród których króluje biała czekolada – znajdziemy ją jako dodatek do gruszki z gorgonzolą, sosem z orzechów laskowych oraz marynowanego agrestu, jak i w smaku lodów z rabarbarem i truskawką u boku.
Wybór w nowej karcie Szefa Kuchni Andrzeja Jakomulskiego jest tak szeroki i zróżnicowany, że zapewniamy – na jednej wizycie się nie skończy!