Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Kołobrzeskie skarby kulinarne

Dobrze zna je nie kto inny jak Andrzej Jakomulski, Szef Kuchni w Restauracji Sublima. Jak wszyscy nasi Szefowie chętnie korzysta z regionalnych produktów w swoich potrawach. Co więc kryje karta Sublimy?

 

Ogórek kołobrzeski

 

Prawdziwa duma tego regionu, a od 24 maja 2006 oficjalnie wpisany na polską listę produktów regionalnych. Tradycyjnie do ich przygotowania korzysta się z wody z lokalnych źródeł solankowych.


Ryby

Pyszne, pełne smaku ryby! W miejscowości nadmorskich grzechem byłoby nieskorzystanie z dobrodziejstw, jakie oferują lokalni rybacy. Niezmiennym faworytem wśród tych wodnych stworzeń pozostaje śledź! Z pozoru skromna rybka króluje między innymi w chłodniku oraz w roli przystawki!

Lody rzemieślnicze

Lato nad morzem nie może obyć się bez lodów. Dlatego mieszkańcy znają się na nich jak nikt inny! Szef Jakomulski wykorzystuje je do tworzenia wyśmienitych deserów w restauracji!

Wina z Winnicy Turnau

Winnica z Baniewic może się poszczycić wspaniałymi trunkami. Wiele osób sięga po zagraniczne butelki nie wiedząc, jak wspaniałe wina mogą być wytwarzane w ich województwie.

Macie swoje ulubione produktu regionalne? Jeżeli tak to jakie? Napiszcie na naszym facebooku!