Kolacja Grodno 2019. Ta kolacja przejdzie do historii
Kolacja w Grodnie była wielkim wyzwaniem, ponieważ było to pierwsze wydarzenie w pełni przygotowane i zorganizowane przez Szefów Zachodniego Wybrzeża. Prace nad wydarzeniem trwały od kilku miesięcy, a wszystko to czego doświadczyli nasi Goście było efektem sprawnego działania ponad 30 osobowego zespołu oraz partnerów wydarzenia. Na szczególną uwagę zasługuje Winnica Turnau, która udzieliła nam nieocenionego wsparcia podczas kolacji w Grodnie. Partnerami wydarzenia były także M.Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Gastronomicznego oraz Gospodarstwo Rybackie z Zielenicy.
Co działo się podczas kolacji?
Zaserwowaliśmy 7 setów degustacyjnych okraszonych winami z Winnicy Turnau starannie dobranymi przez sommeliera z tejże winnicy. W przerwach pomiędzy posiłkami nasi Goście mieli okazję wysłuchać wykładów dotyczących wina, jego uprawy oraz sposobu leżakowania. W tym czasie w kuchni prace szły pełną parą. Szefom pomagał zespół 6 kucharzy, którzy szykowali ponad 50 porcji planowanych setów.
Wydarzenie uświetniły występy zespołu Limboski. Tuż po kolacji rozbrzmiały pierwsze nuty z repertuaru, przy którym Goście bawili się do późnych godzin wieczornych. Po koncercie nie zabrakło rozmów kuluarowych, które trwały jeszcze dłużej.
Kolacja w Grodnie otwiera nowy etap w historii grupy Szefów Wybrzeża Zachodniego. Kolejne wydarzenia przed nami, a my wiemy, że to co robimy ma sens. Trzymajcie za nas kciuki 😉