![](http://szefowiewybrzezazachodniego.pl/wp-content/uploads/2021/11/255493016_192094723087739_3367957648036945480_n.jpg)
Dzień Świętego Marcina
11 listopada wypada Narodowe Święto Niepodległości, ale również Dzień Świętego Marcina! Dlatego to bardzo istotna data w kulinarnym kalendarzu. Nie pominięto jej również w Restauracji Sublima, gdyż z tej okazji powstało specjalnie dedykowane menu. Szef Andrzej Jakomulski w karcie zawarł wyjątkowe dania na bazie gęsiny:
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
![🍽](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t98/1/16/1f37d.png)
Będąc w okolicach Kołobrzegu, koniecznie zajdźcie do Sublimy spróbować tych wyśmienitych dań!