Chcesz się z nami skontaktować?

 

Zapraszamy.

Telefon:      606 916 919
E-mail:      kliknij

Dobre, bo polskie!

Możemy śmiało stwierdzić, że pod względem produkowanej żywności Polska plasuje się naprawdę wysoko, szczególnie pod względem stosunku jakości do ceny. Co więcej, tyczy się to prawie wszystkich grup produktów. Nasz klimat i uwarunkowania geograficzne pozwalają na uprawę wielu warzyw, owoców, połów ryb, a także hodowlę zwierząt “mlecznych” i “mięsnych”.

Można również wyróżnić hodowle winniczków, pieczarek czy też producentów soków i słodyczy. Niektóre firmy mogą pochwalić się importem swoich wyrobów do ponad 50 krajów na niemal wszystkich kontynentach. Warto również wspomnieć coraz prężniej rozwijającą się branżę winiarską. Polskie wina małymi krokami podbijają zagraniczne rynki.

 

Z okazji obchodzonego dziś Dnia Polskiej Żywności szczególnie powinniśmy docenić nasze rodzime produkty. Szefowie Zachodniego Wybrzeża dobrze o tym wiedzą i chętnie z nich korzystają w kuchni. Ryby, świeże warzywa i przetwory są pełne smaku, a goście restauracji bardzo doceniają ich obecność!